Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 6 maart 2011

PLEASURE PUZZLE FOR MEN

Een Pleasure Puzzle for Men, uitgebracht door Studio 6.13 uit Beverwijk in de serie Fun Publications.

Op de zijkant van de doos (21,5x31 cm) staat "'t Lieverdje Amsterdam, Puzzle No. 1 - Phil" en met Phil wordt hier natuurlijk gedoeld op het blootmodel in het midden van de foto: Phil Bloom.

De doos is overigens wat primitief van aard, want er is simpelweg een 'origineel' afgedrukte foto (het voorbeeld voor de puzzel) op een stuk zwart papier geplakt.


Na het leggen van de puzzel (320 stukjes en 40x50 cm) blijkt die voorbeeldfoto niet te kloppen met de ontstane afbeelding of heb ik hier wellicht de doos van Phil 1 en de puzzel van Phil 2 te pakken?


Een jaartal wordt nergens vermeld, maar toevallig kwam ik kort geleden in het Nederlandse cult-tijdschrift Gandalf (binnenkort te vinden op een nieuwe collectie-pagina van HET Verzameloord. Houdt dat in de gaten!) een advertentie tegen, waarin deze puzzel wordt aangeboden (Gandalf 20, 1967). Daarmee is een datering dus vastgesteld.



Wanneer ik nog wat verder in mijn verzameling ga neuzen kom ik ook nog een ansichtkaart tegen, waar dezelfde afbeelding op gebruikt is. Deze kaart is uitgegeven in het jaar dat 'Amsterdam 700' werd gevierd. Rondom de foto een opsomming van de 'belangrijkste' gebeurtenissen uit 700 jaar geschiedenis van die 'toffe stad - maffe stad', waaronder 'foto Lieverdje 1967'. Opvallend is de foto in elk geval wel.



5 opmerkingen:

  1. Een waar collector's item. Mogelijk gedrukt door drukkerij van oud-provo Rob Stolk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er ook één; Studio 6.13 Fun publications Plesmanweg 613 Beverwijk staat erop.
    De afbeelding op de voorkant is anders,de puzzel zelf nog nooit gelegd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. voorkant is phil,want in die tijd mocht bloot niet in de winkel

      Verwijderen
  3. Wij hebben deze puzzel, is er iemand die er een bod op wil doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De foto is gemaakt door Peter Dicampos

    BeantwoordenVerwijderen