Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 10 maart 2011

GANDALF

HET Verzameloord is een collectiepagina rijker. Na de LP's van Kritos, singels van Bert Brugman, speelgoed van Rick de Kikker en puzzels van Kolibri komt een volgend medium aan de beurt: Tijdschrift. Dit wordt vanaf vandaag belichaamd door het Nederlandse cult-blad GANDALF.





Het tweemaandelijkse tijdschrift zag het levenslicht in 1964 en is na 58 nummers in 1971 een stille dood gestorven.



Het is begonnen als een alternatief literair blaadje (een dubbel-gevouwen A-4'tje met slechts 16 blz.) tot een redelijk serieus zeer alternatief magzine, dat als enige doel leek te hebben: Schokken.



Op de extra pagina (te bereiken via een van de links rechts naast dit bericht of door hier te klikken) zijn vrijwel alle voorkanten van dit illustere Nederlandse blad weergegeven. Van de (voor zover bij mij bekend) 58 nummers ontbreken er helaas 6 (1, 44, 52, 53, 55 en 56). Wie heeft deze toevallig nog in zijn bezit?



Met vriendelijke dank aan Geert en Peter voor hun bereidwillige bijdrage aan deze kollektie.

1 opmerking:

  1. De covers van Gandalf roepen bij mij weer de nodige prettige jeugdherinneringen op. Wat was dat tijdschrift progressief in die tijd. Leuk om weer'ns terug te zien.

    BeantwoordenVerwijderen