Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 16 maart 2011

DIK VOORMEKAAR SHOW

Zeg je Dik Voormekaar, dan zeg je eigenlijk André van Duin en (in iets mindere mate) Ferry de Groot.
De legendarische Dik Voormekaar-show is begin 1974 te horen op Radio Noordzee en nadat André van Duin ruzie krijgt met de direktie, is het programma te beluisteren bij NCRV's Lost-Vast van presentator Jan Rietman. Naast Dik Voormekaar en meneer de Groot ontstaan er talloze karakters, zoals Harrie Nak en Ome Joop.
Als Los-Vast ophoudt te bestaan verhuist De Dik Voormekaar-show naar de televisie, waar eerst met behulp van handpoppen de karakters worden verbeeld, daarna door akteurs in pakken. De eerste uitzending is in oktober 1977, de laatste (aflevering 40!) is in maart 1979.
Voor dat einde is Van Duin ook al weer bezig op de radio met dezelfde typetjes, in De lach-of-ik-schiet Show.
De singels van vandaag zijn alle vijf van karakters uit deze shows. De eerste (CNR 141.403) is uit 1977 en wordt gezongen door een van de meest sprekende karakters uit het programma: Ome joop.



De tweede singel is ook uit 1977 en een soort prolongatie van de eerste, dus opnieuw met Ome Joop (CNR 141.439).

Het derde plaatje is uit 1979 (CNR 141.566).

Ging de derde singel slechts over Ome Joop, de vierde wordt weer door de norsige knorrepot gezongen (1982/CNR 141.949).



De laatste singel uit de Dik Voormekaar-show is een soort van nakomeling. Een goed karakter moet je niet weggooien, moet André van Duin vermoedelijk gedacht hebben en klapt er nog een Ome Joop liedje tegenaan. We dagtekenen 1987 (CNR 142.252). Het nummer haalde toch nog de 34ste plaats in de Top 40.



Met deze vijf singels is de diskografie van het Dik Voormekaar team niet kompleet. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat de eerste 2 nog ontbreken, maar ja, die heb ik (nog) niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten