Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 21 maart 2011

FRANÇOISE DORLEAC 'JARIG'

Vandaag zou het haar 69ste verjaardag zijn, de één jaar oudere zus van Catherine Deneuve. Ik heb het over Françoise Dorleac (1942-1967), de veel te jong overleden veelbelovende filmster, met films op haar naam als Cul-de-sac van Roman Polanski, La peau douce van François Truffaut en L'Homme de Rio van Philip de Broca. Ik vind dat ze eigenlijk meer aandacht zou moeten hebben, maar ja...

Dit is de eerste biografie (uit 1977) die van haar is verschenen, 10 jaar na het fatale auto-ongeluk op een snelweg nabij Nice. Het is geschreven door Françoise Arnould. Het boekwerkje (15x20,5 cm) telt 205 bladzijden met redelijk wat foto's die (helaas) allemaal in zwartwit zijn afgedrukt.
Er staat een volledige filmografie in en een klein lijstje met TV-werk, waaronder het programma Ni figue, ni raisin (1965), waarin ze het hier onderstaande lied zingt: Mario, j'ai mal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten