Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 9 maart 2011

DAPPERE DODO

Dappere Dodo was een poppenserie met 75 afleveringen (KRO, 1955-1964) bedacht en gemaakt door Bert Brugman en zijn Marionettentheater in Blaricum.
Aan boord van De Schele Zeemeermin, eigendom van De Kapitein, beleefde DD eenmaal in de maand (live uitgezonden) vele avonturen met zijn vriendje Kees, maar ook samen met Opa Buiswater, Oom Jaap en menig ander.
Er is één singeltje van uitgebracht (Imperial, IPE 5016) met een nieuw avontuur: Alarm in het warenhuis. Ook het Dappere Dodo liedje is erop te horen.


De leader van Dappere Dodo (en dus ook de begintune, geschreven door Willy François en Fred Bredschneider) kun je hier vinden op HET Verzameloord.

4 opmerkingen:

  1. Wij hadden dit plaatje ook. Was voor mijn tijd van een oudere broer. Nog steeds zeggen we: “ het leven is geen wissewasje, maar gelukkig heb ik nog mijn tasje”.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken m ook uit m’n hoofd, is ie nog ergens te koop?

    BeantwoordenVerwijderen