Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 25 maart 2011

FRANKENSTEIN 62: DAGBOEKEN

Een bezonder leuk boek, De Dagboeken van Frankenstein (1ste druk, 1980, uitgeverij Heureka, Weesp), waarin wordt gedaan alsof de originele aantekeningen van Victor von Frankenstein terug zijn gevonden. Deze zouden nog angstaanjagender zijn, dan bijvoorbeeld het verhaal dat Mary Shelley er - in 1818 - op gebaseerd heeft.
Alleen de voorkant weergeven (17x24,5 cm) zou deze uitgave tekort doen, vandaar hier ook de komplete stofomslag.
Het boek bevat vele schetsen en (aan)tekeningen - zogenaamd van de professor Frankenstein zelf, aangevuld met foto's en dokumenten. De hele idee is om Victor von Frankenstein een gezicht te geven en een historie.
Hieronder zomaar enkele pagina's uit het 120 blz. tellende boek.




Oorspronkelijk is het in 1980 in Engeland uitgebracht onder de titel The Frankenstein Diaries (Hutchinson & Co in London en Charles Herridge Ltd in Abbotsham). De Nederlandse vertaling is van Hansje Blömer.

1 opmerking: