Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 2 maart 2011

GAINSBOURG 20 JAAR DOOD

Vandaag is het precies 20 jaar geleden, dat Serge Gainsbourg in Parijs in zijn woning is overleden. Eenzaam en alleen als hij was binnen zijn enorme populariteit, hebben ze de voordeur van zijn huis open moeten breken om binnen te kunnen. Vermoeid, uitgemergeld en gestorven lag hij op bed. Bijna heeft hij de 63 gehaald.

Een week na de officiele begrafenis was ik in staat af te reizen naar begraafplaats Mont Parnasse in het zuiden van Parijs, vlakbij de wolkenkrabber die daar het beeld bepaald.


De drukte bij het graf was nog steeds enorm en de steen was nog steeds bedolven onder bloemen, foto's, kolen, zonnebrillen en andere attributen die aan de artiest doen denken.


Nu - 20 jaar later - wordt er nog nauwelijks drukte gemaakt om Serge Gainsbourg. Vergeten? Dat wellicht nog net niet helemaal, maar het lijkt niet veel te schelen.


Een klein lichtpuntje aan die schemerzijde is wellicht de uitreiking geweest van de César (de Franse Oscar), 25 februari j.l. De biopic Gainsbourg: Une vie héroique - vorig jaar in de bioskoop gedraaid en begin dit jaar in Nederland op DVD verschenen - heeft drie prijzen in de wacht gesleept:


1. Beste akteur (Eric Elmosmino in de rol van Serge)


2. Beste debuutfilm (eerste film van striptekenaar Joann Sfar)


3. Beste geluid


De Franse TV zal ongetwijfeld wel even stilstaan bij dit 20-jarig jubileum, maar voor de verzamelaar komen er geen interessante dingen op de markt, waar dit natuurlijk een uitstekende gelegenheid voor was geweest. Jammer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten