Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 15 februari 2010

TRIGIË HOORSPEL












De opkomst en ondergang van het keizerrijk Trigië was een fanatsy strip uit de jaren '60/'70, getekend door de Engelsman Don Lawrence. De strip werd gepubliceerd in Pep en later in Eppo. De populariteit was zo groot dat er zelfs een LP van werd gemaakt met een hoorspel. Jan van Veen nam de rol van Trigo op zich, Jan Blaaser
was de bouwmeester Perik. Nog tal van andere bekende stemmen zijn te horen op deze plaat, die werd uitgegeven door Dureco op het label Elf Provincien in 1977.
Van Elf Provincien verschijnt binnenkort een zusterblog van HET Verzameloord met alle LP's, die verschenen zijn op dat label (voorzover bekend). Meer hierover in de nabije toekomst. Houd het in de gaten!!

Een advertentie uit Eppo moest tot k
open aanzetten.






















Voor meer informatie over de strip klik hier of hier

De muziek op deze LP wordt gespeeld door Popgroep Holland
. Deze supergroep was een eenmalige actie van leden van succesvolle beatgroepen uit de jaren 70. Lees hier meer over deze band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten