Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 7 februari 2010

JOHNNY DANKWORTH IN MEMORIAM

















Jazzlegende en componist John Dankworth is gisteren - 6 februari - overleden. Dankworth hoorde bij de laatste nog levende 'grote' filmmuziekcomponisten uit de jaren '60. Bekende scores van hem zijn Modesty Blaise (een film die zich deels in Amsterdam afspeelt) en Morgan, A Suitable Case For Treatment, beide uit 1966.
Hij was al sinds 1958 getrouwd met zangeres Cleo Laine. Dankworth is 82 jaar geworden.Voor meer (Engelstalige) informatie klik hier.
In een Nederlands persbericht vond ik overigens de informatie dat hij ook de componist zou zijn van het thema van De Wrekers (The Avengers). Dankworth componeerde en speelde inderdaad het thema voor de eerste seizoenen (met Ian Hendry en Honor Blackman als tegenspelers van Patrick McNee), maar het onsterfelijk geworden thema is natuurlijk gecomponeerd door Laurie Johnson. Klik hier voor de filmografie van John Dankworth.




























Ik wil graag een stukje muziek laten horen, maar Modesty Blaise is vrij eenvoudig te vinden op het internet. Ik heb een single van Morgan, A Suitable Case For Treatment, uitgevoerd door Mike Vickers. Als experiment hierbij die muziek. Ik kreeg het niet anders opgeladen dan als filmpje





Voor de absolute liefhebber kan ik nog melden dat er een verzamelcd is uitgebracht met de filmmuziek. Informatie daarover vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten