Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 8 februari 2010

MAD: AURORA vs FRANKENSTEIN

Op 28 januari heb ik het gehad over een Aurora bouwpakket van Fran-kenstein (zie hier) uit 1961. Dat dit een populair ding geweest moet zijn, bewijst min of meer de uitgave van Mad Magazine nr.89 uit 1964.

Het Monster dat zelf is samengesteld uit onderdelen van verschillende mensen zet een bouwpakket in elkaar van een mens. In de doos links op de tekening is duidelijk een variatie op het Aurora-logo te herkennen (kijk maar).


Overigens heeft de redaktie over deze tekening van Norman Mingo nog problemen gehad met de rechten. Universal Studio dreigde rechterlijk stappen te ondernemen, maar toen de redaktie beloofde nooit meer een Boris Karloff/Frankenstein omslag te zullen maken, is het bij een waarschuwing gebleven.

1 opmerking:

  1. Dezelfde Madcover in Nederlandse uitvoering:
    http://www.collectmad.com/hollandcoversite/010.htm

    BeantwoordenVerwijderen