Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 11 februari 2010

FRANKENSTEIN 5

Soms vraag ik me wel eens af hoe ver je met een verzameling kunt, moet of mag gaan. Deze baby-pop van Frankie (uitgegeven door Ideal in 1965) gaat mijnsinziens wel erg ver. Soms zijn dingen zo lelijk dat ze weer leuk worden, maar in dit geval weet ik dat niet helemaal zeker. Okee, het is een gek ding en gebaseerd op de make-up van Jack Pierce die Boris Karloff tot het enige echte monster van Frankenstein maakt, dus terecht terechtgekomen in de kollektie.

2 opmerkingen:

  1. Is het misschien een - mislukte - poging om het kind uit de jaren '60 serie The Munsters uit te beelden, gelet op de kleding/korte broek? Zie ter vergelijking:
    http://us.gizmodo.com/images/The-Munsters--C10056395.jpeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloordgastheer24 april 2010 om 09:44

    Een korte broek aan kind geeft mij nog niet direkt de verwijzing naar Eddie Munster, maar enige gelijkenis in het hoofd zie ik toch ook wel. Het jaartal klopt ook. De Tv-serie van The Munsters is begonnen in 1964. Zijn vader Herman (in de serie!) is in elk geval wel gebaseerd op Frankenstein, dus mogelijkerwijs is er daadwerkelijk een link denkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen