Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 7 december 2010

VIEWMASTER: TEKENFILMEN VAN WALT DISNEY










Een viewmasterboekje, niet van GAF maar van het minder bekende Sawyers Inc uit Oregon (USA). Het is nummer B523. In bekende lijsten komt deze uitgave niet voor.
Het betreft hier een Belgische uitgave, maar is in België het meervoud van tekenfilm 'tekenfilmen'?? Voor de volledigheid volgt hierbij de inhoud van het hele boekje. Oorspronkelijk waren er drie schijfjes met elk een verhaal: 1 Mickey's verjaardag 2 Diepzeeduikers 3 Peter Pan. Wat deze drie met elkaar verbindt is mij niet duidelijk. Voor meer, veel meer viewmaster bezoek de zusterblog van HET Verzameloord door hier te klikken of op de link in de groene balk rechts.

2 opmerkingen:

  1. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om het boekje dat in de envelop zit. Daar kon met gemak een andere titel opstaan, in vergelijking tot de omslag. B-523 heet Walt Disney Characters en is oorspronkelijk uitgegeven in 1953.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het boekje en foto's zijn gemaakt door de oprichter van de viewmaster serie Sawyer...zeker niet "de minder bekende " maar juist DE maker van 3d reels. Begonnen met instruktieschijfjes voor het Amerikaanse leger in World War II ( nog steeds te vinden ).Dezelfde tijd was er de Franse Bruguiere met ook een geweldige kwaliteit die werd verkocht aan True Vue....Die later ook Sawyer kocht, True Vue had ook de rechten van Walt Disney zodat Sawyer nu ook Disney kon maken.Na de overname van Gaf werd BIJNA ALLES opnieuw uit gebracht door Gaf...hierdoor ontstonden veel verschillende uitgaven, 1 set kon bestaan uit Front van Sawyer-Back van Gaf..2 reels Sawyer 1 reel Gaf...ook reels met een ander nummer werden in packets van een andere serie gestopt. Gaf heeft van de goede nummering een groot probleem gemaakt zodat niemand meer zeker weet welke uitgave het is, van de eerste 4 groepen van Sawyer zijn er nu soms meer dan 20 variaties bekend ik verzamel afbeeldingen van packets tot G5 en heb van veel nummers 10 tallen variaties . B523 staat vermeld in de ultimate reel list met een aantal bekende uigaven maar ik heb een aantal NIET vermelde uitgaven, hoe meer je jezelf vediept in 3D reels hoe ingewikkelder het wordt. Zelfs verzamel ik hoofdzakelijk singel reels tot 1960 hier zijn zelfs soms veel verschilende uitgaven met 1 of 2 verschillende foto's die nergens vermeld staan, een heerlijke hobby dat GEEN einde heeft..VEEL PLEZIER.....Bert Hageman, Holland

    BeantwoordenVerwijderen