Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 24 december 2010

FRANKENSTEIN 49: STRIPPOCKET 6/12

Ik heb de omslag van Frankenstein-pocket 6 (Het wezen van de ontzetting, 1978) altijd wel een aardige gevonden. De dieptewerking is niet fout, alsook de kompositie. Opnieuw maar weer eerst de Nederlandse versie naast de originele Italianse.

Wat onmiddellijk opvalt is het feit dat Nederland doorgaat met hetzelfde Frankenstein-logo, terwijl dat in Italië veranderd is. Verder is de vertaalde versie wat ingezoemd. Vreemde wijzigingen.

Het schilderij bestaat uit 3 komponenten: Blootmodel, Frankenstein en een kasteel in de achtergrond. De afbeelding van de juffrouw op de voorgrond komt mij heel bekend voor, maar ondanks verwoede pogingen heb ik geen match kunnen vinden. Datzelfde geldt voor het kasteel, al heb ik daar geen zoekpogingen toe gedaan.

Komen we bij de kop van Frankenstein. Die is duidelijk gemodelleerd naar Glenn Strange (1899-1973) in de 1944 film House of Frankenstein.

Strange heeft het Monster tweemaal gestalte gegeven in een loopbaan van meer dan 300 produkties (!), waarvan het merendeel overigens westerns. De tweede keer dat hij in de huid van het monster kruipt is in 1948 in de film Abbott and Costello meet Frankenstein.


Het avontuur van Dr.Barnard (dat opnieuw de tweede helft van deze strippocket voor volwassenen beslaat) heet Dood die vent!

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten