Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 18 december 2010

TEDDY GRAMMOVISIE

Deze plaat (de foto's tonen de voor- en achterkant) vond ik onlangs in een van de plaatselijke kringloopwinkels. Het zei me niks, maar ik vond het er wel apart uitzien. Het is een plaatje van 8" dat gedraaid moet worden op een snelheid van 78 toeren.

Op zich is dat nog niet zo bijzonder voor een vinylplaat uit het begin van de jaren zestig, maar hier kon je tegelijkertijd een korte animatie bekijken, aan de hand van een draaimolen-achtige spiegel die in de middencirkel geplaatst moest worden (dat ding was in de kringloop helaas niet meegeleverd).







Teddy grammovisie was de Nederlandse variant op de Amerikaanse Red Raven Movie Records, die geproduceerd zijn van 1956 tot 1961.






Om een idee te krijgen hoe zoiets eruit ziet een kort filmpje ter illustratie. Het gaat hier dus om een ander (lees: Amerikaans) plaatje.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten