Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 31 december 2010

FRANKENSTEIN 50: STRIPPOCKET 7/12

Deze week alweer de 50ste bijdrage van Frankenstein op HET Verzameloord en die betreft dan alweer pocket 7 uit de reeks Frankenstein: De doodkisten (1978). De reeks wordt over het algemeen bestempelt al een Strippocket-voor-volwassenen, deze keer voornamelijk vanwege het geweld. Aangezien de reeks een vertaling is uit het Italiaans, als eerste de twee versies naast elkaar.

Deze keer zijn er nauwelijks verschillen op te merken. Eigenlijk alleen in de serienaam.

Het schilderij bestaat grofweg uit drie onderdelen: Het blootmodel, Frankenstein en een zombie. De voorbeeldfoto van het model heb ik niet gevonden, maar de Frankenstein is duidelijk overgenomen van een Boris Karloff pose.

Zijn rechterhand is er apart bijgetekend om de interaktie met het model te versterken. Dat lijkt me redelijk gelukt.

x

x

x

x

Dan de zombie rechtsboven. Die meende ik te herkennen als Peter Cushing onder zware make-up en dat is ook zo. Hij is afkomstig uit een fragment van de film Tales from the Crypt (1972).

Zoals in elke pocket uit deze serie wordt ook in dit deel de helft 'opgeeist' door een verhaal van Dr.Barnard: De wrede stad.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten