Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 3 december 2010

FRANKENSTEIN 46: STRIPPOCKET 3/12

Vandaag de derde strippocket in de reeks Frankenstein: Het uur van de dood (1978). Allereerst ook nu maar weer de Nederlandse versie naast het origineel uit Italië. Het blijft een opvallend verschil, maar dat is hier opnieuw niet aan de orde. Het gaat om de oorsprong van de tekening en dat is in het geval van de twee heren al snel duidelijk.

Het gaat om een scene uit The Bride of Frankenstein uit 1935, hier weergegeven aan de hand van een vitrine-foto. Alleen het hoofd van het Monster is erbij getekend en uiteraard de vrouw. Van dat deel is het origineel trouwens vrijwel onmogelijk te achterhalen.
De rol van Viktor von Frankenstein is uitgespeeld. Het verhaal gaat buiten het kasteel een eigen weg.


Het vreemde aan deze pocketserie is, dat er een kompleet andere reeks aan toe is gevoegd, een reeks die in Italië eigen omslagen kent: Dr.Barnard. In de pockets van Frankenstein staat steeds alleen maar het schutblad, met daarop de titel van het verhaal. Hier als eenmalig voorbeeld de telkens terugkerende tekening van het schutblad en de originele cover van verhaal 3: De dochter van de rechter.



In tegenstelling tot de verhalen van Frankenstein zijn die van Dr.Barnard niet doorlopend. Dus steeds een afgerond amoureus avontuur in en rond een ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten