Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 22 februari 2012

BASSIE & ADRIAAN

Bassie en Adriaan (gespeeld door - clown - Bas van Toor (1935) en - akrobaat - Aad van Toor (1942) was tot en met 2003 een Nederlands artiesten-duo (daarna is Bas solo verder gegaan) dat bekend werd via de gelijknamige televisieserie (1976-1996), maar ook de voorstellingen in het circus en de vele merchandising hebben bijgedragen aan hun sukses.
De televisieserie was zeer populair en het programma kan nog steeds één van de bekendste Nederlandse kinderseries worden genoemd. De pilotaflevering werd uitgezonden op 17 december 1976 bij de TROS. Toen die aansloeg zijn ze met de opnames begonnen van het eerste seizoen, dat op 10 januari 1978 van start ging.
Merkwaardig is het feit dat er talloze lp's uitgebracht zijn, maar slechts 4 singels, verspreid over de periode 1978 - 1989.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten