Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 12 februari 2012

LOURDES VAN BOVEN

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone luchtfoto van het Lourdes-complex tijdens een massale openluchtmis. Dat is het ook. Het is een bladzijde uit het tweewekelijkse tijdschrift voor katholieke kinderen Okki (afkorting voor Onze kleine Katholieke Illustratie) nr. 31 van april 1967. Opmerlelijk is de witte balk met zwarte strepen, waarin kinderen worden uitgenodigd er hun eigen gebed op te schrijven, dat ze na de communie bidden. Wat heeft het met Lourdes te maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten