Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 29 februari 2012

M'N BROER EN IK

M'n broer en ik is een televisieserie (1967-1969) uitgezonden door de KRO. De serie ging over de belevenissen in het kleine filmbedrijf van de broers Sander en Jons Kalleman (John Lanting en Jan Blaaser), dat zich hoofdzakelijk toelegt op het vervaardigen van TV en filmreclamespots (nieuw in die tijd!). Het eerste seizoen (1967-68) bleek zo succesvol, dat de KRO een tweede seizoen liet maken (1968-69). In deze tweede reeks besloot schrijver Eli Asser diverse afleveringen te voorzien van liedjes. Samen met componist Joop Stokkermans schreef hij in elk geval 15 liedjes (te vinden op de LP M'n broer en ik, uitgebracht op Artone XDJ S-5010).





Twee van deze liedjes werden door Artone uitgebracht op single: op kant 1 De werk'lijkheid, uitgevoerd door Hetty Verhoogt (secretaresse Nel), John Lanting, Jan Blaaser en Mieke Verstreate (tante Barbara) en op kant 2 Met een tikkeltje takt (uitgevoerd door John Lanting en Jan Blaaser). Met name het eerste nummer heeft de typische Stokkermans-sound, zoals ook te horen is in Oebele

Andere bekende acteurs die te zien waren in de serie zijn Piet Hendricks (als Appie Vorstenhuis, Ronnie Bierman en Adele Bloemendaal.






Kant 1 De werk'lijkheid







Kant 2: Met een tikkeltje takt

1 opmerking:

  1. Nooit van gehoord, toen lag ik als kind al zeker in bed. Prima vondst!

    BeantwoordenVerwijderen