Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 1 februari 2012

WONDERLIJKE AVONTUREN VAN HERMAN VAN VEEN

Is dit wel of niet een Nederlandse TV-serie? Het is namelijk oorspronkelijk een zesdelige produktie van de Bayerische Rundfunk naar ideeëen van Herman van Veen en met hem in de hoofdrol. Heinz Lindner (regie) ontwikkelde samen met Hans Helmut Böck en Thomas Woitkewitsch het scenario van de zes televisiefilms voor kinderen met als titel: "DIE SELTSAMEN ABENTEUER DES HERMAN VAN VEEN". De co-produktie met Harlekijn werd via Duisland 1 (ARD) op de zondagmiddagen uitgezonden van 13 november tot 18 december 1977. Voor Nederland werd de serie nagesynchroniseerd en door de KRO uitgezonden onder de titel: DE WONDERLIJKE AVONTUREN VAN HERMAN VAN VEEN, van 9 februari tot 16 maart 1979.
Onderstaande singel (Harlekijn, 2104 609) is uit 1979 en dus uitgebracht naar aanleiding van de Nederlandse versie van de serie. Het nummer Opzij (geschreven door Herman van Veen en Erik van der Wurff) bereikt in maart van dat jaar de 14de plaats in de Top 40 en is daarmee een van Herman's grootste hits.

Volgende week in de serie televisiesingels: Wordt Vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten