Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 26 februari 2012

LOURDES GROT IN KLOMPHoever kan het gaan? Oké, een klomp met een zeiltje..., maar een klomp met een Lourdesgrot is toch erg ver van de rails of niet? Het betreft hier een 'typisch' Franse chaussure de bois of is het meer Spaans. In elke geval geen Nederlands model, dus niet speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt.
De bedoeling is het om hem op te hangen, zodat je ook nog gebruikt kunt maken van de handige ingebouwde thermometer. Afmetingen zijn redelijk klein, ongeveer 20cm lang. Toch is er naast genoemde thermometer ook nog plaats voor een uitgebreide grot met Maria, Bernadette en de op de achtergrond de kerk, uitgevoerd in hoogwaardig plastic.

Op de onderkant (of achterkant?) een sticker met: A.R.T. Garanti Lunineux. Dat zegt mij niets. Vermoedelijk de leverancier van dit kleinood.


>Met dank aan Tonnie Eiting, die, altijd op zoek naar gekke dingen, deze 'houten schoen' voor me mee nam, een hoogtepunt in mijn collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten