Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 28 januari 2010

FRANKENSTEIN 3

Met de bijdrage van vandaag sla ik twee vliegen in een klap. Het betreft een van de bekendste Frankenstein poppen/bouw-paketten uit de geschiedenis van de Frankenstein poppen/bouwpaketten: De Aurora all plastic assembly kit, voor het eerst uitgebracht in 1961 (Deze zelfde doos kende een doorstart in een tweede druk van1961 tot 1968).

Het geval wil dat ik - naast een Frankensteinverzame-ling - ook aardig wat Aurora bouwpaketten heb, maar daar kom ik binnenkort nog wel een keer op terug.









In 1969 wordt de doos enigszins gewijzigd en komt uit in de Frightening Lightning serie.


De uitgave die je tegenwoordig nog het meeste ziet is een Glow-in-the-dark versie (1969-1975).
























In alle gevallen is het model hetzelfde, alsook het schilderij op de doos. Deze laatste is gemaakt door James Bama, die meer heeft geschilderd voor Aurora.












In alle dozen zit hetzelfde vel met de aanwijzingen hoe het pakket in elkaar te lijmen en met welke kleuren te beschilderen, zowel in het Engels als in het Frans. Dit heeft te maken met het feit dat Aurora een Canadees bedrijf was.


Het merk Aurora bestaat al geruime tijd niet meer, maar de modellen blijven met de regelmaat van een klok uitkomen, steeds weer onder een andere naam, zoals Monogram en Polar Lights.













De twee linkse heruitgaves zijn van Monogram uit respektievelijk 1991 en 1994. De rechtse is van Polar Lights uit 1999. Behalve een nieuw logo in de linker bovenhoek een getrouwe kopie van het originele bouwpakket uit 1961.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten