Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 12 juni 2010

AURORA 4: BLACK KNIGHT

Na de Silver en de Blue Knight is het vandaag de beurt aan de Black Knight of Nurnberg - 1580. Het bouwpakket is oorspronkelijk geproduceerd tussen 1956 en 1962 en in die tijd uitgekomen in twee verschillende dozen.

Tussen 1963 en 1968 (de hoogtijdagen van Aurora) wordt de bekendste uitgave gemaakt van deze zwarte ridder. Als dit model ergens wordt aangeboden is het bijna altijd deze versie.
Als in 1968 de film Camelot (met o.a. Richard Harris) wordt uitgebracht in de bioskoop, springt Aurora daarop in. Hun serie ridders worden heruitgebracht onder een andere naam. De Black Knight wordt omgedoopt tot Sir Lancelot of Camelot, met als enige wijziging het toevoegen van een schild.


Als in 1968 de film 'Camelot' in de bioskoop verschijnt, springt Aurora daarop in door haar serie ridders opnieuw uit te brengen. Ze geven hen andere namen en wat kleine toevoegingen. Onze zwarte gast gaat Sir Lancelot of Camelot heten.





Voor de Engelse markt wordt de komplete serie nogmaals aangepast en krijgt de naam Knights in Shining Armour. De zwarte ridder behoudt dezelfde naam als in de Camelot-reeks: Sir Lancelot. De modellen worden uitgebracht in 1973.


Hoe de dozen ook mogen zijn beschilderd en wat de naam van de ridder dan ook moge zijn, het model blijft al die jaren onveranderd, evenals de bouwtekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten