Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 14 maart 2010

AURORA 2: SILVER KNIGHT

De 'Silverknight of Augsburg 1560' is de eerste uit de reeks Famous Warriors. Het pakket stamt origineel uit 1956. Het bedrijf is dan afgestapt van vliegtuigen en tanks en gaat meer figuren maken. Na de serie Boys and gals of all Nations is het de beurt aan ridders. De uitgave links (1956-1962) is uitgebracht in samenwerking met Crown Plastics, een klein bedrijf dat moeite had met de produktie. Aurora koopt vervolgens het ontwerp en brengt het bouwpakket opnieuw uit. Deze uitgave (foto onder) is de bekendste versie van de Silver Knight.


















Er bestaat ook nog een gift-set (uit 1959) met drie ridders, waaronder deze zilveren, maar die ben ik nog nooit tegengekomen. Dit zwartwit plaatje komt uit het boek Aurora History and Price Guide uit 1992, evenals de foto hieronder.

Na het uitkomen van de film 'Camelot' in 1968, met o.a. Richard Harris in de hoofdrol, heeft Aurora de ridders een nieuwe doos gegeven en opnieuw uitgebracht in de serie Camelot Knights. Het zilveren model wordt daarin King Arthur.







In welke doos de ridder ook mag zijn uitgegeven, het model is steeds hetzelfde gebleven, evenals de bouwtekening.











Aangezien de ontwikkeling van zo'n bouwpakket natuurlijk het een en amder aan kosten met zich meebrengt (zeker ook van wege de royalties die ze moesten blijven betalen aan Crown Plastics) besluit Aurora het model ook in Engeland uit te brengen, ditmaal in de serie Knights in Shining Armour. Onze zilveren gast gaat dan Sir Galahad heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten