Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 22 maart 2010

AURORA 3: BLUE KNIGHT

De eerste uitgave van de 'Blueknight of Milan 1520' (de tweede in de reeks Famous Fighters) is uit 1959. Deze is utgegeven in samenwerking met Crown Plastics, Inc. uit New Jersey. Toen het model behoorlijk liep, heeft Aurora Crown uitgekocht en een nieuwe doos eromheen gedaan.






Deze eerste twee uitgaven hebben gelopen tot 1962. Toen kwam er een serieuze heruitgave van, de bekendste in de reeks. Als je dit model ooit nog tegenkomt, is het bijna altijd in onderstaande doos. Deze is geproduceerd van 1963 tot 1968.

In welke doos het metallic blauwe bouwpakket ook mag zijn uitgegeven, het model is steeds hetzelfde gebleven evenals de bouwtekening.



















Als laatste nog twee kompleet andere uitgaven van deze zelfde blauwe gast. De eerste is uit 1968 in de serie Camelot Knights. Hij wordt voor die gelegenheid omgedoopt tot Sir Galahad. De enige toevoeging is een schild en de kleur van het plastic is anders.

Een tweede variatie op dit model is speciaal gemaakt voor de Engelse markt. De serie wordt omgedoopt tot The Knights in Shining Armour en de blauwe ridder uit Milaan krijgt daarin de rol van Sir kay (1973).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten