Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 7 mei 2011

BAREND DE BEER 5: LP

Ergens halverwege de jaren 60 komt in Nederland de enige LP uit van de kinderserie Barend de Beer (Philips P 12983 L). Deze plaat heeft dezelfde hoes als een eerder uitgegeven Franse singel, waardoor de toen uitgebrachte Nederlandse versie van die singel een andere omslagfoto heeft gekegen. Kun je het nog volgen?
Wat opvalt is dat de stemmen van de twee kinderen (in vergelijking met de in Nederland uitgebrachte singel) verschillend zijn. Ook De Zandman wordt door iemand anders vertolkt. Alleen de zware stem van Jan Duiveman is gelijk.




In nr.6 van Het Blad van Barend de Beer (vanaf volgende week zaterdag zijn alle nummers te vinden op HET Verzameloord), wordt door Barend, Klaasje en Pimpernel reklame gemaakt. Dat item is uit eind 1965, dus in dat jaar kan deze LP ook worden gedateerd.



Vanaf volgende week zaterdag wordt 5 weken lang Het Blad van Barend de Beer (1965-1969) behandeld.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten