Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 23 mei 2011

NAPOLEON BLIK

Gevonden op Koninginnedag na het scheiden van de markt. Niemand had er kennelijk interesse voor in de loop van de dag. Een oud blik, verroest van binnen en van buiten, maar...wat is het? Een blik met voorstellingen die gaan over Napoleon. Waarom werd dit blik uitgegeven en vooral wanneer? Het is geen herinneringsblik ter viering van zoveel jaar Napoleon, bovendien, wie viert dat? Kan het een blik zijn uit de tijd van Napoleon? Dan is het wel erg oud! De omlijsting bij de plaatjes doet erg Jugendstil aan. Dan zou het blik kunnen dateren van rond 1900. Ook wel erg oud. Was Napoleon misschien een merknaam. Chocola? Koekjes? Snoepjes? Wie weet hier iets van? Help mij. Hieronder de vijf afbeeldingen in close-up, met van boven naar beneden: Le portrait du Roi de Rome a La Grande Armée (le Roi de Rome was het zoontje van Napoleon), L'empereur (Napoleon), Bataille de Jena, L'impératrice (Josephine?) en tot slot de bovenkant Napoleon te paard.

Het blik meet 21x11cm en is ong. 5 cm hoog.
Op Internet vond ik een blik met dezelfde voorstellingen. Het blik zelf heeft een andere vorm. Helaas ook zonder jaartal. Hieronder een voorbeeld. Voor het hele blik klik hier.

2 opmerkingen:

  1. omstreek jaren 1920, napoleon was eerder een sigaren merk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blik is gemaakt door de blikfabriek Wed. Bekkers en zonen te Dortrecht.Rond 1920 Geen relatie met sigaren o.i.d De fabriek maakte meer themablikken ook over honden etc.

    BeantwoordenVerwijderen