Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 4 mei 2011

DE GLAZEN STAD

De Glazen Stad is een Nederlandse televisieserie in acht delen, gemaakt door Willy van Hemert in opdracht van de NCRV. De serie werd eind jaren '60 uitgezonden. Plaats van handelen is het Westland met al zijn perikelen, vooral het oprukken van de 'betonnen stad'. Zoals met enkele andere series ook het geval is is van De Glazen Stad bijna niets bewaard gebleven. Slechts enkele fragmenten en wat geluidsopnames. Er zal dus geen DVD box van worden uitgebracht. De hoofdrol werd gespeeld door de prachtige acteur Johan te Slaa. Andere rollen waren er o.a. voor Pleuni Touw, Hans Boswinkel en John Leddy.

Destijds verschenen er twee singels en een LP. Vandaag aandacht voor de singels. De eerste is het titellied, gezongen door Het West-lands mannenkoor. Tekst van Willy van Hemert, muziek van dirigent Piet Strijk. Verschenen op Philips JF 334 625. Het is een nogal log en traag acapella gezongen lied. Een vreemd geval.

De tweede singel is eigenlijk vreemder. De titels van de twee tracks zijn Along the Road en Love in Copenhagen. Beide kan ik niet direct koppelen aan een dramaserie in het Hollandse Westland. De sfeer van beide (bijna) instrumentale nummers is ook volledig anders dan die van het titellied. Het zijn poppy deuntjes met neuriënde stemmen. Volgens Wikipedia de stemmen van Hans van Hemert en Trea Dobs. De eerste is ook de componist. Beide nummers uitgevoerd door een studio-orkest o.l.v. Tony Vos. Verschenen op Philips 334 562 JF.

Hieronder enkele filmpjes van Youtube met de muziek.









Volgende week: Goede tijden, slechte tijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten