Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 15 mei 2011

GLAZEN STAD LP


Op 4 mei jl. was het in de serie televisiesingels de beurt aan De glazen stad. Ik schreef toen dat er naast de twee singels ook een LP was verschenen. Deze heb ik inmiddels beluisterd. Aangezien bijna de hele serie verloren is gegaan is deze LP een geluk. Op de LP staan namelijk 'muzikale en dramatische hoogtepunten'. Het verhaal is samengevat door verteller Willy van Hemert met fragmenten uit de originele geluidsband. Ik moet zeggen, er was goed doorheen te komen. Het Westlands mannenkoor kan me niet bekoren, maar zo in de context was het acceptabel. De muzikale illustraties (piano, spinet en orgel) worden verzorgd door niemand minder dan Joop Stokkermans, hetgeen voor mij een verrassing was.
Het draait allemaal om de tuinder Job Stein (Johan te Slaa) en de relatie met zijn kinderen en zijn bedrijf. Vooral de jongste zoon Huib (Huib Rooymans) lijkt een belangrijke rol te spelen. Hij heeft geen ambities om zijn vader op te volgen. Hij wil vrachtwagenchauffeur worden, wat zijn vader afkeurt. Zijn eerste opdracht brengt hem naar Kopenhagen. We horen de Hans van Hemert compositie Along the road. Onderweg op de boot leert hij Martchen Kaufmann kennen, met wie hij drie dagen doorbrengt on Kopenhagen (Love in Copenhagen). Martchen raakt zwanger en samen keren ze terug naar Nederland om te trouwen. Huib is veel onderweg, Martchen thuis met een schoonfamilie die niets met haar op heeft. Martchen overlijdt tijdens de bevalling van haar kind, waarna de zus van Huib voor het kind gaat zorgen. Met Huib loopt het uiteindelijk nog goed af. Hij gaat trouwen met zijn jeugdliefde Ria. De LP is uitgebracht op Philips 655 088 XPL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten