Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 13 mei 2011

FRANKENSTEIN 69: DARK HORSE SCULPTURE

Een bouwpakket van het monster van Frankenstein, gemodelleerd naar een scene uit The Bride of Frankenstein (1935) met - uiteraard - Boris Karloff in de rol van het monster.



Het zware porceleinen beeld is in 1992 uitgebracht door Dark Horse Comics en zit in een doos (27x29x20,5 cm) van dik karton.

Het bouwpakket zelf heeft niet zoveel van een ouderwets bouwpakket. het bestaat slechts uit enkele onderdelen: Basis, torso op stoel, hoofd en armen. Verder kettingen en wat kleine delen van de stoel (zie de bouwtekening wat verder onderaan), alles goed verpakt in piepschuim.



















De bouwtekening (en ook het Dark Horse logo trouwens) doet sterk denken aan de instruktievellen, zoals die waren toegevoegd aan de oude plastic bouwpakketten van Aurora.




Ik weet niet wie de tekening op de doos heeft gemaakt (er staat wel een naam onder, maar daar kan ik niks van maken), het beeld is gemaakt door Randy Bowen.


























Ik ben zelf niet zo'n hele grote held wat betreft het schilderen van dergelijke modellen, want ik ben van mening dat het echt goed moet of anders helemaal niet. Om toch te kunnen laten zien hoe het afgewerkte beeld eruit ziet heb ik even een plaatje van het internet geleend.



Tot slot een foto uit de filmscene, waar dit beeld op is gebaseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten