Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 2 mei 2011

KOPSPIJKERS

Een spel gebaseerd op een onderdeel uit het fameuze satirische TV programma Kopspijkers (VARA, 1998-2005) gepresenteerd door Jack Spijkerman.




De simpele bedoeling is om een vraag goed te beantwoorden en dan een spijker te slaan in een blok hout. Wie van de kandidaten het eerst zijn spijker in het hout heeft laten verdwijnen is de winnaar.

Het is een uitgave van Dareno Games International uit 2003, maar de rechten liggen bij de Vara en Spijkerman.

Overigens is de mokerhamer (zie afbeelding hierboven) waar op TV mee wordt geslagen in dit spel vervangen door een aanzienlijk lichter slagwerk en dat is maar goed ook, want vanwege het blok hout dat is toegevoegd, is de doos (35x24 cm) nu al nauwelijks te tillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten