Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 29 december 2011

CHEETAH (1931-2011)

Wie Tarzan zegt, zegt (behalve Jane) natuurlijk Cheetah. De trouwe mensaap was in de jaren ‘30 te bewonderen in tal van Tarzan-produkties. De bekendste daarvan zijn Tarzan the Ape Man (1931) en Tarzan and his Mate (1934), allebei met Johnny Weismuller (volgens velen de enige echte Tarzan) en Maureen O’Sullivan.
Deze aap die tussen hen in staat is Cheetah en die zou deze week zijn overleden. Maar is dat wel zo? Geboren in 1931 en in datzelfde jaar al meespelen in een film? Lees hier een leuk rapport daarover.
Ondertussen neem ik de kans waar twee foto's te plaatsen van Maureen O'Sullivan (1911-1998), de meest sexy Jane Parker die het witte doek heeft gehad en waar dit bericht natuurlijk feitelijk over gaat.
















Ik zal binnenkort al m'n Tarzan-films maar weer eens uit de kast halen voor een rerun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten