Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 13 december 2011

KWARTET 6: SNEEUWWITJE

Jumbo heeft een lange traditie in kwartetten, meestal van hoge kwaliteit. Dit spel valt wat vormgeving betreft enigszins uit de boot. Tamelijk primitieve omslag en de kaartjes zijn wel erg snel in elkaar gedraaid. Elk kwartet bestaat uit vier dezelfde tekeningen van matige kwaliteit tegen een andere kleur achtergrond: rood, groen, geel en blauw. De figuren zijn Sneeuwwitje, de prins, de heks, de jager en lukraak enkele dwergen: Dopey, Sleepy, Grumpy en Doc. Het spel is tweetalig, zodat we ook de Franse namen leren kennen: la sorciere, Blanche Neige, le chasseur, le prince, maar vooral de dwergen: Simplet, Dormeur, Grincheux en Prof. Een kwartet is in het Frans volgens Jumbo simpelweg Jeu de famille.














































Het spel is uitgegeven door Jumbo International in Amsterdam. Er wordt geen jaar vermeld. Het is nummer 15 uit een reeks van kwartetten, met o.a. een Suske en Wiske kwartet en een Lion King Zwarte Piet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten