Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 5 december 2011

SINTERKLAAS 2011-10

Zo rond deze tijd van het jaar zie je overal boeken en boekjes liggen over Sinterklaas met illustraties van de bisschop en zijn helpers. De sfeer in die - meestal niet al te lijvige - blaadjes is vaak armzalig. Nou weet ik wel dat dat allemaal bedoeld is voor kinderen, maar dan toch. Kinderen zien toch ook wel verschil tussen het een of het ander, of niet? Nou ja, misschien ook niet. Doet er ook niet toe.
Niet zolang geleden vond ik de twee hieronder staande boeken (21x29cm), allebei met elk slechts 16 pagina's, maar met bijzonder sfeervolle afbeeldingen bij de gepresenteerde liedteksten.
De uitgever is Omnium BV in Waalwijk, maar de tekenaar alsook het jaar van uitgifte is onbekend.
Onder de twee kaften enkele bladzijden uit beide boeken ter illustratie van de sfeer.






































































































































































1 opmerking:

  1. de illustrator heeft alle tekeningen geïllustreerd met HUS, gevolgd door een krul, die ook een B zou kunnen zijn. ook hem vinden we niet op internet.

    BeantwoordenVerwijderen