Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 21 december 2011

TI-TA TOVENAAR

De NOS wilde graag als opvolger van Pipo de Clown een nieuwe serie met korte dagelijkse afleveringen. Lo Hartog van Banda bedacht de serie Ti-Ta Tovenaar, uitgezonden in 670 afleveringen van vijf minuten in twee seizoenen (1972-1974).
Het verhaal gaat over een tovenaar (Ton Lensink), die samen met zijn dochter Ti-Ka (Maroesja Lacunes) een luchtkasteel bewoont. De tovenaar heeft het altijd druk met zijn zoektocht naar de toverspreuk om aardbeziën in kamelen te veranderen. Als Ti-Ka met haar handen klapt staat alles om haar heen stil. Alle scènes in het luchtkasteel en het Grobbedal werden opgenomen in de studio. Alle uitstapjes op aarde werden op locatie gefilmd in Hilversum. Door Tato de toveraap (die Tika kan laten verschijnen met haar toverfluit) ontstaan veel avonturen, omdat hij met zijn apenstreken de mensen op aarde de stuipen op het lijf jaagt. Vooral het keurige heertje (Tim Beekman) moet het vaak ontgelden.
Tika’s beste vriend heet Kwark (Barry Stevens) met wie ze veel plezier beleefd.
Oppassen is het voor Grobelia de heks (Maelys Morel) die erop uit is de toverkracht van Ti Ta Tovenaar te stelen.








De muziek is van Joop Stokkermans. De tune werd gezongen door Maroesja Lacunes. Er verschenen twee LP's en een singel (Philips 6012 286). Op de singel vier liedjes. Op kant 1 Mijn vader is een tovenaar (1'45) en Echolied (1'03), op kant 2 Oh tover, oh tover ((1'51) en Ta-to Ti-ka roept (0'31). De singel dateert 1972. Ondanks het feit dat Mijn vader is een tovenaar nog geen twee minuten duurt is de originele tune nog veel korter (slechts 35 seconden) en mooier geproduceerd (in mijn oren). Vergelijk zelf.





Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Villa des Roses.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten