Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 28 december 2011

VILLA DES ROSES

Het verhaal gaat over een familiepension dat 'Villa des Roses' heet. Dit pension wordt door het echtpaar Brulot geleid. Er wonen verschillende kostgangers. Het gaat over hun lotgevallen en die van de dienstmeisjes en de eigenaars. Het boek werd geschreven door Willem Elschot in 1910.
In 1968 werd het voor het eerst verfilmd in de vorm van een mini-serie voor de AVRO door regisseur Walter van der Kamp. De hoofdrollen zijn voor Bob de Lange, Loudi Nijhof, Pleuni Touw en Ank van der Moer.

Er wordt een singel uitgegeven op Philips JF 334 648 met twee 'klassieke' stukken: Kant A bevat het bekende La Serenata of Angel's Serenade, gecomponeerd door Gaetano Braga (1829-1907), oorspronkelijk een lied, maar meestal instrumentaal uitgevoerd. Kant B bevat het ongeveer enige overgebleven werk van de Italiaanse componist Ricardo Drigo (1846-1930) de serenade uit zijn ballet Millions d'Arlequin. Wat de rol is van deze stukken in de serie is onduidelijk. Vermoedelijk de titels, maar dat wordt nergens vermeld.

Beide stukken worden uitgevoerd door het Divertimento Quartet bestaande uit Pierre Palla (piano), Herman Krebbers (viool), Samuel Brill (cello) en Leon Groen (bas).

KANT A





KANT B





Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Vrienden voor het leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten