Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 28 december 2011

JOOP KOOPMAN (1930-2011)

Gisteravond is Joop Koopman (1930-2011) overleden. Hij was de eerste presentator van de kwis Twee voor Twaalf (ook wel geschreven als 2voor12). Dat is een kwis die op televisie wordt uitgezonden door de VARA. De deelnemers (teams van twee spelers) krijgen twaalf vragen te beantwoorden en moeten uit de twaalf beginletters die zij aldus kunnen verwerven een twaalfletterig woord raden.
Het programma bestaat al sinds 1971 en werd tot 1981 gepresenteerd door Joop Koopman.
Joop was medeverantwoordelijk voor bekende VARA-programma's als Eén van de acht, het satirische Hadimassa, de Stratemakeropzeeshow en de oudejaarsconferences van Wim Kan.

Joop Koopman is 81 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten