Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 7 december 2011

SPIJKERHOEK

Spijkerhoek was een razend populaire TV-serie waarin voor het eerst openlijk over sex en drugs werd gepraat en er ook naar werd gehandeld. Er zijn tussen 1989 en 1992 78 afleveringen uitgezonden, verdeeld over 6 seizoenen (eerst door Veronica, vanaf seizoen 3 door RTL 4).
In de serie wint Patty Starrenburg (gespeeld door Mary-Lou van Steenis) een zangwedsrtijd en samen met de groep Shift zingt ze het nummer Wonderful. Dit lied komt uit op singel (Qualitel, Q7-S 1036) en haalt in april 1989 de tweede plaats in de TOP 40.





Op kant B staat het thema van de beginleader, dat - evenals de voorzijde - geschreven en geproduceerd is door Hans van Eijck.




Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Swiebertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten