Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 7 januari 2011

FRANKENSTEIN 51: STRIPPOCKET 8/12

Deel 8 (De zwarte gorilla uit 1978) in de strips-voor-volwassenen-serie Frankenstein. Zoals elke week, eerst maar weer even de originele Italiaanse omslag naast de Nederlandse versie.


Wat natuurlijk meteen opvalt (naast het verschil in lettering van de naam, maar dat is steeds het geval) is de spiegeling van de afbeelding. Misschien heeft de Nederlandse uitgever hiervoor gekozen, omdat de kop van het monster (opnieuw gemodelleerd naar Boris Karloff) teveel zou lijken op die van deel 7 uit de reeks, waar dezelfde tekening opstaat, nu weliswaar iets dichterbij, maar het gaat toch om dezelfde foto als voorbeeld.

De andere twee elementen in deze tekening heb ik niet kunnen achterhalen. Van de gorilla zou ik haast zeggen dat een plaatje gebruikt is uit de film Godzilla vs King Kong uit 1962 (gezien de manier waarop het beest staat), maar deze pose heb ik niet kunnen achterhalen.

Van het liggende slachtoffer is de positionering leuk gevonden t.o.v. des aaps been. Een gewaagde pose zonder iets te tonen.
Het verhaal van Dr.Barnard (dat wederom de tweede helft van de pocket in beslag neemt) heet De Kampioen.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten