Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 24 januari 2011

MISSION: IMPOSSIBLE

Hoewel de serie heel populair was en vele jaren heeft gelopen (ook in Nederland) is er maar weinig merchandise verschenen van Mission: Impossible. Eerder plaatste ik al een pocket en een affiche. Nu een stripboek dat ik vorige week kocht. Op de voorkant Dan Briggs (gespeeld door Steven Hill) die de leider van het team was in het eerste seizoen. Daarna werd hij vervangen door acteur Peter Graves, die in de serie de naam Jim Phelps kreeg. Hij zou uiteindelijk het gezicht worden van de serie, samen met Greg Morris, die in 169 van de 172 afleveringen verscheen als de technicus Barney Collier. De serie heeft zeven seizoenen gedraaid, van 1966 t/m 1972. Op de voorkant zijn naast Briggs nog afgebeeld Willy (Peter Lupus), Cinnamon (Barbara Bain) en Barney (Greg Morris). De achterkant van het boek is identiek aan de voorkant. De vier stripverhalen zijn realistisch getekend (niet mijn stijl): Doel in zee, De gedwongen overloper, De zelfmoordlist en Onderwaterlanding. In 1968 gepubliceerd door Ivan Tors Films Inc. (die van Daktari?), in de Benelux door Vanderhout & Co uit IJsselstein. Gedrukt in Italië op goedkoop papier door Fratelli Spada in Ciamopino-Roma.
Als aanvulling hieronder de voorkant van een Televizier uit 1972.

In de jaren '80 kwam er een vervolgserie (1988-1990), waarin Peter Graves zijn rol weer oppakte. Greg Morris werd vervangen door zijn zoon Phil, die het karakter Grant Collier vertolkte, dus ook in de serie zijn zoon.

1 opmerking:

  1. net als in vele tv series hadden bij de nieuwe de cast verandert met allemaal nieuwe acteurs behalve de baas zelf.

    BeantwoordenVerwijderen