Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 25 januari 2011

VERZAMELALBUMS ARISTOCATS


De Aristocats is een bekende animatiefilm uit de studio's van Walt Disney, de eerste grote animatiefilm die de studio maakte ná het overlijden van Walt. De film ging in Amerika in première op 24 december 1970. Europa volgde in december van het volgende jaar. Zowel Vanderhout (Vanderhout Internationale Uitgaven NV) als de Zuid-Nederlandse uitgeverij in Antwerpen / Centrale Uitgeverij in Harderwijk sprongen erop in door het uitbrengen van een verzamel-album, waarvoor je plaatjes kon kopen in zakjes. In het ene album (De Aristokatten, zie het plaatje hierboven) moesten 48 plaatjes, in het andere maar liefst 182. De albums kwamen allebei uit in 1972.

Bij de heruitbreng van de film in 1980 werd opnieuw een verzamelalbum op de markt gebracht, ditmaal door het Italiaanse bedrijf Panini. Het was bedoeld voor de Benelux en daarom tweetalig. Om dit album compleet te krijgen moest je 360 plaatjes bij elkaar verzamelen.


Voor zover bekend zijn dit de enige drie verzamelalbums van de Aristocats die in Nederland zijn verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten