Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 21 januari 2011

FRANKENSTEIN 53: STRIPPOCKET 10/12

De ontaarde zoon (1978) is alweer nummer 10 uit de strippocket-voor-volwassenen-reeks Frankenstein.
Zoals ook bij de voorgaande nummers het geval was, eerst de originele versie uit Italië naast de Nederlandse reprint. Hier geen belangrijke verschillen.

Ik heb deze omslag overigens altijd de meest sexy gevonden uit de reeks, ondanks (of misschien wel dankzij) het feit dat er niet echt veel wordt getoond.
De tekening bestaat uit twee elementen: blootmodel en het monster. Van de eerste is geen origineel te vinden. Van het monster daarentegen wel. Het is een scene uit de 1931-versie met Boris Karloff.

De integratie van model en monster is goed gedaan.

Het verhaal van Dr.Barnard (dat opnieuw de tweede helft van de pocket in beslag neemt) heet: Schandaal in het moederhuis. Zoals al een keer eerder gezegd zijn de verhalen van de ziekenhuisdokter in Italië als losse pockets uitgebracht. Ter illustratie hier een keer de omslag ervan, van deel 10 dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten