Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 14 januari 2011

FRANKENSTEIN 52: STRIPPOCKET 9/12

Deel 9 van Frankenstein in de serie strippockets-voor-volwassenen heet De woede van het monster en is uitgegeven in 1978. Evenals bij de besprekingen van de vorige 8 delen ook nu weer eerst de Italiaanse versie naast de Nederlandse.
Wat natuurlijk direkt opvalt is de spiegeling van de afbeelding (naast het wekelijkse verschil in de naam Frankenstein). Waarom is dat gedaan? Wat is de achterliggende gedachte geweest? Bij sommige delen in deze reeks is het niet gebeurd bij andere wel, dus het was niet noodzakelijk vanwege een technische reden. Waarom dan wel? Misschien dat iemand een reden weet te bedenken.
Van de drie elementen in deze tekening (blootmodel, uil en het monster) heb ik - helaas - opnieuw alleen het voorbeeld van de monstertekening achterhaald. Het is een scene uit Frankenstein (1931) met Boris Karloff.

Deze scene is ook gebuikt op Spaanse poster van de film.

Zoals in alle andere pockets in deze serie is de helft gereserveerd voor een verhaal van Dr.Barnard, dit keer getiteld Morfine.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten