Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 25 januari 2011

SCHILDERIJ

Op zich ben ik geen schilderijenverzamelaar, maar als ik iets geks zie of ergens benieuwd naar ben, kan een doek soms toch wel mijn interesse wekken, zoals met hieronderstaande tafereel het geval is.
Het lijkt ogenschijnlijk een klerikaal schilderij met een processie van priesters en bisschoppen, kardinalen dan wel dekens. Maar bij een tweede blik lijkt de schilder geen vrome gedachten te hebben gehad, want de nietsvermoedende klerikalen lijken het erg slechte weer niet aan te zien komen . . . (?)
Het werk is 80 x 60 cm en rechts onder in de hoek lijkt iets te staan van een signatuur, maar wat dat betekent zou ik niet weten. Wellicht is iemand op de hoogte van deze wijze van ondertekening of van de schilder. Jaar van herkomst lijkt 1973 (februari).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten