Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 28 januari 2011

FRANKENSTEIN 54: STRIPOCKET 11/12

Vandaag de op een na laatste Frankenstein in de reeks pockets-voor-volwassenen. Deel 11 heet Het lachend doodshoofd en is uitgebracht in 1978 door 'De Schorpioen' in Strombeek-Bever.
Zoals reeds gebruikelijk eerst de Italiaanse en Nederlandse versie naast elkaar.

Er zijn erg weinig verschillen aan te merken en in de tekening zelf al helemaal niet.
Deze keer meer bloot dan op voorgaande omslagen (dus moeilijk te traceren) en hoewel de middelste persoon mij op een of andere manier ontzettend bekend voorkomt, kan ik niet achter de gebruikte foto komen. Misschien dat iemand haar of de film waar deze scene uitkomt herkent.
Wat betreft de figuur van het monster moet ik deze keer ook in het ongewisse blijven. Als er al een bekende foto is gebruikt heeft de tekenaar deze behoorlijk verherbewerkt.

Tot slot het verhaal van Dr.Barnard (ook in die reeks deel 11) dat de tweede helft van deze pocket vult: Spoedingreep.

Wordt vervolgd!
Volgende week vrijdag een bespreking van de laatste uitgave in de Nederlandse Frankenstein-pockets-voor-volwassenen: De Dood achter het masker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten