Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 14 november 2011

DE DOKTER EN DE LICHTE MUZE




Ik verzamel toch al heel wat jaren film- en televisiemuziek, en dan nog kom ik geregeld iets tegen waar ik nog nooit van heb gehoord. Zo ook dit item De dokter en de lichte muze, helaas zonder hoes. Het betreft zes liedjes 'uit een TV-spel van Albert Prummel en Ellen Kasteleyn Hilversum, Grand Theater "Gooiland", 1 oktober 1966'. Deze informatie geeft het label. Wie zijn deze mensen? Wie weet hier meer van? Wie heeft de hoes?

De rolverdeling (voor zover ze zingen):
Dr. Keessie - Albert Prummel
patiente - Mia Grasveld
Dr. Ben - Wim Nolen
directrice - Nily Sjoukes

De singel is uitgebracht door Hoechst (een chemisch farmaceutische fabriek uit Duitsland), labelnummer 110 807 E. Langs de rand van het label staat: 'Aangeboden ter gelegenheid van het achttiende ledencongres van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst' Het wordt steeds vreemder. Is het wel een televisiesingel ?

De liedjes zijn enigszins in de stijl van Jules de Corte. De tracktitels:
1. Mijn allerbeste vriendje (Fr. Schubert / Prummel)
2. Kwam toch mijn dokter maar (trad. / Steyling}
3. Er was een mannetje (El Choclo) (Villoldo / Discepolo / Marambi Katan / Prummel)
4. Wij zijn vandaag weer uit de gratie (Whispering) (Schonberg / Coburn / Rose / Kasteleyn)
5. Een professor is een godheid in zijn kliniek (F. Wienneke / Ellen Kasteleyn
6. Finale (trad. / Prummel)

Enfin, best veel informatie. Jammer dat de hoes ontbreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten