Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 2 november 2011

RIJK DE GOOYER (1925 - 2011)

Nog geen vier maanden na het overlijden van Johnny Kraaijkamp, zijn kompaan in het kwaad, is vandaag in zijn Amsterdamse woning de in Utrecht geboren Rijk de Gooyer (1925) overleden.
De Gooyer is voornamelijk bekend als akteur van - in mijn ogen - prachtige rolprenten als De Inbreker (1972), Naakt over de schutting (1973) en Hoge hakken, echte liefde (1981).
Maar ook TV-werk als In voor- en tegenspoed (1991-1998), de Johnny en Rijk-show en De ondergang van de Onan (1976) mag niet worden uitgevlakt.
Ook voor TV, de onvergetelijk reklames voor o.a. Paturain ("Goed gedaan jochie") en verzekeringsbedrijf Reaal ("Foutje, bedankt").

Verder heeft Rijk veel gezongen (al vanaf 1962!), zoals onderstaand lied uit 1977 (geschreven door Clous van Mechelen en Jef Rademakers) De Meiden in Mokum (Ariola, 11676 AT).

Wie wil weten welke films en TV-produkties Rijk allemaal heeft gemaakt (69 in totaal) verwijs ik graag naar IMDB.
Voor een korte levensloop kun je hier terecht.

2 opmerkingen: