Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 9 november 2011

RUST NOCH DUUR

Rust noch duur was een 12-delige televisieserie, uitgezonden door de KRO in het seizoen 1969-1970. De serie gaat over huismoeder Millie Vink (Jasperina de Jong), die graag los wil breken uit de dagelijkse sleur. Haar echtgenoot (Eric Herfst) is het daar uiteraard niet mee eens, en dat geeft de nodige hilarische verwikkelingen. De serie werd geschreven door Guus Vleugel (ook de liedteksten). De muziek werd gecomponeerd door Joop Stokkermans, zo'n beetje de vaste componist van de KRO op dat moment.

De serie moet wel een succes zijn geweest want er werden twee LP's uitgebracht en twee singels. De eerste singel (Philips JF 334 689) behelst de nummers Welterusten groenteman en Ik heb geen soul.


Op de tweede singel (Philips JF 336 073) de nummers Had een mens maar geen familie! en Zo zenuwachtig. Alle liedjes worden gezongen door Jasperina de Jong (ook op de LP's).



Om een indruk te krijgen kun je hier luisteren naar Welterusten groenteman

...en naar Had een mens maar geen familie!

...en tot slot, voor de volledigheid, de begintune van de serie. Ik heb hem ooit gezien (ik denk op YouTube), maar kon hem nu nergens meer vinden.

Heb je interesse in de LP's ? De eerste Rust noch duur vind je hier. De tweede LP Nieuwe liedjes uit Rust noch duur kun je hier vinden.

Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: 't Schaep met de 5 Pooten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten