Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 2 november 2011

RICK DE KIKKER

Een van de vele cult-series die de Nederlandse TV rijk is, vanwege het feit dat er geen beeldmateriaal meer van bestaat of van te vinden is. Ik heb het over Rick de Kikker (TROS, 1967-1968), een kreatie van Joop Geesink, beter bekend als de bedenker van Loeki de Leeuw.
Ondanks het kortstondige bestaan van de reeks (18 afleveringen van circa 5 minuten), zijn er twee singels van uitgebracht. De eerste door Philips (JF 333 995) . . .

. . . de tweede door Remia (113 454 F) als een reklameplaatje. De onderstaande afbeelding is dan ook geen hoes, maar een papieren envelop waarin de singel naar iemand toe werd gezonden.
De stemmen op de plaatjes worden verzorgd door Frans van Dusschoten.
Als je meer van Rick wil zien, kan dat op een van de collectie-pagina's van HET Verzameloord (in de rij links rechts) of door hier te klikken.

Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Rust noch duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten