Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 21 november 2011

FRANKENSTEIN 96: 1931-2011

Vandaag is het precies 80 jaar geleden (21 november 1931 dus!) dat de film Frankenstein in Amerika in premiere is gegaan. De rolprent die de wereld al decennia lang bezighoudt en Boris Karloff (1887-1967) op 44-jarige leeftijd op slag beroemd heeft gemaakt.
Ik weet niet precies wanneer ik de film voor de eerste gezien heb, maar weet wel dat ik vrijwel meteen gefascineerd was door het spel van Karloff. Zijn mimiek, zijn bewegingen en geluiden. Het paste allemaal bij elkaar. Dit was HET monster van Frankenstein en zal het voor mij altijd blijven, ondanks de honderde varianten die er in de afgelopen 80 jaar van zijn gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten